Schrijfcursussen/retraites

Reviews schrijfcursus

Je lessen waren heel goed voorbereid en je hebt ze gestructureerd aangeboden, voor mij waren ze duidelijk, volledig en speels en met meer dan voldoende tekstuele ondersteuning. Je liet zien en ervaren dat creativiteit bij het schrijven voorzien moet worden van een groot aantal ‘schrijf-technische’ vaardigheden. Gevoel en ratio kwamen als een goed duo aan bod. Jouw persoonlijke en gepassioneerde manier van lesgeven is inspirerend en mooi om meegemaakt te hebben. Heerlijk vond ik dat, evenals je heel persoonlijk contact met alle cursisten.

Pim, Krommenie, cursist 

"De schrijflessen van Bettina zijn inspirerend en informatief. Bettina denkt met je mee, geeft opbouwende kritiek, helpt je de verhaallijnen scherp te houden, je personages te leren kennen en de scènes goed neer te zetten. Ze laat je zien hoe je met emoties om moet gaan en ruimtes moet beschrijven en hoe die twee elementen elkaar kunnen versterken. Ik heb ontzettend veel van haar geleerd. Van de basis tot aan het schrijven en herschrijven van een scène heb ik uiteindelijk een compleet manuscript geschreven. De volgende stap is op zoek gaan naar een geschikte uitgeverij.

Saskia, Monnickendam,cursiste"

"Van kort en bondig naar een verhaal schrijven. Dit lukt al na enkele lessen. Ingrediënten hiervoor zijn:enthousiasme, inspiratie, leuke werkvormen en vakvrouw Bettina. 

Hennie, Purmerend, cursiste"

           Schrijfretraite Griekenland

5-13 oktober 2024 - Limnisa Writing Retreats, Methana , Griekenland 

Wil je graag schrijven, maar weet je niet goed hoe je je verhaal op papier kunt krijgen? Heb je behoefte aan een heldere uitleg van de basisprincipes van het schrijven? Kom je er in je dagelijkse leven niet aan toe om je verhaal te schrijven, loop je vast of heb je een verhaal liggen, maar twijfel je aan de structuur, de spanningsboog, de juiste toon of de plot?

Bij Limnisa Writing Retreats kun je een week lang onder de Griekse zon ongestoord werken aan je roman, korte verhaal of boek, met een schrijfcoach binnen bereik. De prachtige locatie aan de Aegaeische zee biedt overal gelegenheid voor je eigen schrijfplek.


Je begint de dag met een yogapractice en kunt van 10.00-13.00 uur deelnemen aan de workshop verhalen schrijven, of geconcentreerd aan je verhaal werken in de tuin aan het strand of op je balkon, kijkend over zee. In de middagen geef ik privésessies schrijfcoaching. 

Voor meer informatie: stuur een mail naar info@bettinadrion.nl of kijk op: 

 

Limnisa Writing Retreats

Schrijfvakantie Zuidwest-Frankrijk

4-11 september  - Ouroubouros, Zuidwest-Frankrijk

Als je een verhaal schrijft, creëer je een wereld die er (nog) niet is. Vaak heb je wel al een idee of gevoel voor een verhaal, maar hoe maak je daar een boeiend geheel van? Hoe zorg je voor overtuigende personages, een spannende plot en hoe kom je tot een eigen herkenbare stijl? 

Deze schrijfweek is bedoeld voor mensen die van schrijven houden en die graag willen leren hoe zij hun verhalen op een betere en boeiende(re) wijze op papier kunnen zetten. Twijfel je en wil je meer weten, stuur gerust een mail naar info@bettinadrion.nl

Bij Ouroubouros (spreek uit Oeroeboeros) brengen we creativiteit, ‘bewust-zijn’ en genieten samen. Met mooie, creatieve en inspirerende workshops in het voorjaar, zomer en najaar. Dit allemaal in een open, persoonlijke en gemoedelijke sfeer, op een prachtige plek met een heerlijk zwembad, in het heuvelachtige landschap van de Charente, Zuidwest-Frankrijk.

 
Voor meer info en inschrijven: https://www.ouroubouros.nl/cursus-schrijven/

 

 

 

 

Ervaringen van deelnemers

"De schrijfweek heeft mijn verwachtingen sterk overtroffen. Ik heb vier hoofdstukken geschreven, ben tot mezelf gekomen en ga lichter naar huis. De begeleiding was super. Bettina stelt de goede vragen, geeft zinvolle opdrachten en mijn zelfvertrouwen is vergroot. De ochtend-yoga en meditatie vond ik top en een perfecte start van de dag. De locatie aan zee is een groot pluspunt.'

Vonneke, deelnemer schrijfretraite."

"'Zonder vooropgezet plan gaf ik me op voor de schrijfworkshop van Bettina.
Een heerlijk rustige omgeving, geen afleiding anders dan de zee en de zon en dan schrijven. 
Wat begon met een gedichtje, een plannetje werd uiteindelijk een opzet voor een boek met een thema gebaseerd op mijn familiegeschiedenis. Het is zeker nog niet af, maar de basis ligt er.
Ik heb veel gehad aan de technieken die Bettina me leerde. Een verhaal wordt niet zomaar een boek, daar hoort een plan en een structuur bij. Het was fijn om te doen. Een aanrader!'

Marian, deelnemer schrijfretraite"