info@bettinadrion.nl        

Biografie

Bettina Drion (1968) schrijft fictie, non-fictie en korte verhalen. Na haar debuut Een doodgewone week in 2008 verscheen de roman Porselein (2011), gebaseerd op het oorlogsgeheim uit haar familie: haar grootvader bleek een NSB’er te zijn die op 3 mei 1945 werd geëxecuteerd in Kamp Vught. In Scherven (2013), geeft zij nazaten van foute Nederlanders het woord over hun familieleden. Haar roman De engel en de adelaar, die zij schreef met auteur Hans van den Pol, is gebaseerd op een oorlogsgeschiedenis die zich in haar huis in Zaandam heeft afgespeeld. Het is een filmische oorlogsroman en een schurend liefdesverhaal ineen. Voor haar laatste roman, Een soort van sterven (2022), deed zij onderzoek naar de ‘Pil van Drion’ en werd zij zich van bewust van de mogelijkheden die een dergelijk zelfdodingsmiddel biedt voor mensen die hun leven als voltooid zien, maar ook van de gevaren die het kan zijn als het in verkeerde handen terechtkomt.

Naast het schrijven geeft zij schrijfles aan volwassenen, onder andere bij Fluxus, centrum voor de kunsten in Zaandam, en aan leerlingen van het primair - en voortgezet onderwijs. Ze organiseert workshops “Verhalen verzinnen" voor basisscholen. Ook houdt ze schrijfworkshops tijdens retraites en festivals, zowel in het binnenland als het buitenland.  En ze geeft regelmatig lezingen en boekbesprekingen over de achtergronden van haar boeken.

Lezers over haar schrijfstijl: Bettina roert graag onderwepen aan die een ander liever uit de weg gaat. Haar toon is licht en ironisch en haar dialogen zijn scherp en levendig.

Voor meer informatie, stuur een mail naar info@bettinadrion.nl

 info@bettinadrion.nl