Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Biografie

Bettina Drion (1968) schrijft fictie, non-fictie en korte verhalen.

Na haar debuut Een doodgewone week in 2008 verscheen de roman Porselein (2011), gebaseerd op het oorlogsgeheim uit haar familie: haar grootvader bleek een NSB’er te zijn die op 3 mei 1945 werd geëxecuteerd in Kamp Vught. In Scherven (2013), geeft zij nazaten van foute Nederlanders het woord over hun familieleden. Haar nieuwste roman De engel en de adelaar, die op 10 april 2015 in de boekhandel ligt en waarvan na enkele maanden een tweede druk verscheen, is gebaseerd op een oorlogsgeschiedenis die zich in haar huis in Zaandam heeft afgespeeld. Zij schreef deze roman samen met schrijver Hans van den Pol, die betrokken was bij een documentaire over deze geschiedenis. Het is een filmische oorlogsroman en een schurend liefdesverhaal ineen.
Momenteel schrijft zij aan haar vijfde boek. 

Naast het schrijven geeft zij schrijfles aan volwassenen, onder andere via de Volksuniversiteit Zaanstreek, en aan leerlingen van het primair - en voortgezet onderwijs. Ze organiseert workshops “Verhalen verzinnen" voor basisscholen. Ook houdt ze schrijfworkshops tijdens retraites en festivals, zowel in het binnenland als het buitenland.  En ze geeft regelmatig lezingen en boekbesprekingen over de achtergronden van haar boeken.

Lezers over haar schrijfstijl: Bettina roert graag onderwepen aan die een ander liever uit de weg gaat. Haar toon is licht en ironisch en haar dialogen zijn scherp en levendig.

Voor meer informatie, stuur een mail naar info@bettinadrion.nl

 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren