Met De engel en de adelaar componeerde het schrijversduo Bettina Drion en Hans van den Pol een filmische oorlogsroman en schurend liefdesverhaal ineen. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een onmogelijke liefde tussen een Joodse vrouw en een ss-officier. Na een uit de hand gelopen echtelijke ruzie verlaat Judy’s vader spoorslags het huis. Vanaf dat moment weigert haar moeder, Lea-Nora, te praten. Judy ontdekt dat de oorzaak voor dit zwijgen in een vakantie in 1965 ligt.

lees meer
In Scherven vertellen nazaten van foute Nederlanders over hun familieverleden. Over de keuzes van hun ouders. Over het ontkennen of verstoppen van een belangrijk deel van hun familiegeschiedenis. Over de identiteitsproblemen en de periodes van isolement en eenzaamheid.

lees meer
Porselein vertelt afwisselend het verhaal van Susan, een jonge gescheiden vrouw die wordt geconfronteerd met het verzwegen verleden van haar familie, en het verhaal van haar grootvader Sam Warenaar, die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog wordt geexecuteerd wegens landverraad.

lees meer
Een roman over de de angst om er niet bij te horen en de gevolgen die geheimen hebben op je dagelijks functioneren. In haar debuutroman schrijft Drion ironisch en relativerend over ambitie, materialisme, verlangen, moederschap en keuzes maken.

lees meer